Koszalińska Pracownia Słodyczy

Chałwy

 

Przedstawiamy tradycyjną chałwę sezamową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.

Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.

Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.

To właśnie sezam jest skarbnicą witamin i minerałów łatwo przyswajalnych dla człowieka. Chałwa dostarcza naszemu organizmowi Witaminy A, C, znaczne ilości witamin z grupy B oraz E, H ,T (zwiększającą produkcje płytek krwi) , a także cenne minerały: selen, żelazo i cynk oraz kwasy Omega-6, wspomagają odporność człowieka, szczególnie w okresie silnej projekcji bakterii i wirusów. Zawarty w sezamie wapń jest dobrze przyswajalny dla organizmu a dzięki olejowi sezamowemu jest łatwiej transportowany do kości. Co ciekawe chałwa zawiera więcej wapnia, magnezu i protein niż mleko.

Ciekawostka: W Turcji pastę sezamową (tahini) traktuje się jako tran północy dlatego sama chałwa zalecana jest po kuracjach wyniszczających organizm.

Cechy naszej chałwy: Chałwa jest naturalnie krucha, nie jest natomiast tłusta gdyż nie dodajemy do niej innych olejów (typu palmowy czy słonecznikowy) w chałwie występuje tylko naturalny olej sezamowy, który jest wytwarzany podczas mielenia ziaren sezamu.

Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu.

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu